Xerrada "Moviments Socials i Anarquisme: Antimilitarisme"

El passat 31 de març tinguérem el plaer de comptar amb el professor Juli A. Aguado, del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, per parlar sobre antimilitarisme en temps de guerra.



El Dr. Aguado, expert en moviments socials i activista antimilitarista, va fer una retrospectiva de les connexions entre l'Anarquisme, el Feminisme i l'Antimilitarisme al llarg de la història contemporània i va finalitzar arribant a l'actualitat amb el conflicte Rus-Ucraïnés.   


Va nomenar organitzacions pacifistes i antimilitaristes com la War Resisters International, presidida a España per Amparo Poch, de Dones Lliures; parlà també del posicionament antimilitarista del moviment obrer, en concret del sindicat CNT.

I finalitzà la xerrada parlant de les experiències de resistència antimilitarista protagonitzada pel moviment feminista a Rússia i denunciant la persecució que estan patint els objectors i desertors russos i ucraïnesos que s'estan negant a empunyar les armes i anar al front, persecució que arriba fins a la negativa a donar-les asil i refugi, per exemple, al nostre país.
 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Exposició "Memòria de la Retirada 1939", de Paco Collado

Exposició "La dona en l'anarquisme espanyol"

Ruta per la València anarcosindicalista