Xerrada "Moviments Socials i Anarquisme: Antimilitarisme"

El passat 31 de març tinguérem el plaer de comptar amb el professor Juli A. Aguado, del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, per parlar sobre antimilitarisme en temps de guerra.El Dr. Aguado, expert en moviments socials i activista antimilitarista, va fer una retrospectiva de les connexions entre l'Anarquisme, el Feminisme i l'Antimilitarisme al llarg de la història contemporània i va finalitzar arribant a l'actualitat amb el conflicte Rus-Ucraïnés.   


Va nomenar organitzacions pacifistes i antimilitaristes com la War Resisters International, presidida a España per Amparo Poch, de Dones Lliures; parlà també del posicionament antimilitarista del moviment obrer, en concret del sindicat CNT.

I finalitzà la xerrada parlant de les experiències de resistència antimilitarista protagonitzada pel moviment feminista a Rússia i denunciant la persecució que estan patint els objectors i desertors russos i ucraïnesos que s'estan negant a empunyar les armes i anar al front, persecució que arriba fins a la negativa a donar-les asil i refugi, per exemple, al nostre país.
 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"LA VEU DE LES SILENCIADES". Obra de Teatre social. 1r TASOCT matí

Visita al Terrer (Paredón de España) i a les fosses comunes del Cementeri de Paterna

Ruta històrica per la València anarcosindicalista amb l'IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna