Xerrada "Moviments Socials i Anarquisme: Antimilitarisme"

El passat 31 de març tinguérem el plaer de comptar amb el professor Juli A. Aguado, del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, per parlar sobre antimilitarisme en temps de guerra.



El Dr. Aguado, expert en moviments socials i activista antimilitarista, va fer una retrospectiva de les connexions entre l'Anarquisme, el Feminisme i l'Antimilitarisme al llarg de la història contemporània i va finalitzar arribant a l'actualitat amb el conflicte Rus-Ucraïnés.   


Va nomenar organitzacions pacifistes i antimilitaristes com la War Resisters International, presidida a España per Amparo Poch, de Dones Lliures; parlà també del posicionament antimilitarista del moviment obrer, en concret del sindicat CNT.

I finalitzà la xerrada parlant de les experiències de resistència antimilitarista protagonitzada pel moviment feminista a Rússia i denunciant la persecució que estan patint els objectors i desertors russos i ucraïnesos que s'estan negant a empunyar les armes i anar al front, persecució que arriba fins a la negativa a donar-les asil i refugi, per exemple, al nostre país.
 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Exposició "Memòria de la Retirada 1939", de Paco Collado

Ruta històrica per la València anarcosindicalista amb l'IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna

Ruta per la València anarcosindicalista