Xerrada "Moviments Socials i Anarquisme: Anarcosindicalisme"

Ahir, 9 de novembre, tinguérem el plaer de comptar amb nosaltres, a l’IES Jordi de Sant Jordi, amb els sindicats CNT i CGT i amb l’Associació Les Kellys Benidorm, per parlar d’altres formes de fer sindicalisme, dins de la xerrada “Moviments Socials i Anarquisme: Anarcosindicalisme”.

Començà la xerrada, per part de CNT, amb una breu retrospectiva històrica de la importància de l’anarcosindicalisme a l’Estat espanyol i continuà amb una exposició de les formes d’acció sindical d’aquest sindical. 

Seguidament, CGT va parlar de les característiques de les seues formes d’entendre l’anarcosindicalisme i de les lluites en les quals participen. 

Per finalitzar, Les Kellys Benidorm, narraren les raons que les portaren a crear una associació de tipus sindical i les similituds que tenen amb l’anarcosindicalisme: assemblearisme, acció directa, autogestió, suport mutu,...

L'acte va acabar amb la participació de l'alumnat amb una ronda de preguntes prou interessants sobre la acció sindical, la participació de les dones a aquestos sindicats i, també, amb l'agraïment als ponents per la seua presència. 

Sentírem declaracions en primera persona de precarietat, assetjament laboral, persecució de la llibertat sindical, vulneració de drets laborals i drets fonamentals però, també, paraules d’esperança, de solidaritat, de participació, de suport mutu, de dignitat i ànim per continuar amb la lluita pels drets de les persones treballadores.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Exposició "Memòria de la Retirada 1939", de Paco Collado

Ruta històrica per la València anarcosindicalista amb l'IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna

Ruta per la València anarcosindicalista