"LA VEU DE LES SILENCIADES". Obra de Teatre social. 1r TASOCT matí

El dijous 12 de maig, com a acte inaugural de les Jornades d'FCT/Dual/Erasmus del cicle de TASOCT (Tècnic/a en Animació Sociocultural i Turística), va ser l'estrena de l'obra de Teatre social "La veu de les silenciades". Aquesta es fruït de la participació de l'alumnat de 1r TASOCT matí, en el Taller de Teatre social que es desenvolupa dins del mòdul d'Animació i Gestió cultural. Dinamitzat per la professora Gema Frías i el professor recentment jubilat, Carles Monclús. Que pretén treballar les arts com a ferramentes d´apoderament personal i col.lectiu i com a eines d´acció i transformació social. L´obra segueixen un fil temporal històric. Comencem amb la II República, representada per les escenes del "Discurs de Clara Campoamor" en favor del vot femení, "Els assoliments socioeducatius i econòmics" d'aquell govern i la "Revista Mujeres libres" de l'associació feminista anarcosindicalista amb el mateix nom.
A continuació, el colp d'estat, la guerra i el franquisme, són transmesos en la "Cançó Madre anoche en la trinchera", en els abusos de gènere amb l´afussellament de "Les 13 roses", "Dones rapades", "Bebès furtats", "Secció femenina", i el "Manual de la bona esposa".
I tanca l´obra, un crit per dignificar a les víctimes del franquisme i a les seus famílies i per continuar el treball en favor de la veritat, la justícia, la reparació i la garantia de que no torne a passar.
Aprofitem per transmetre l´enhorabona al grup d´alumnat, per la seua implicació durant tot el procés i per aquest resultat. La vostra evolució ha sigut molt significativa. No deixeu mai de reflexionar i lluitar per construir un món que camine cap a la justícia social: ELIZABETH AGUADO SANCHO, JAVIER CUADRON GUERRERO, CLAUDIA GARCÍA OLMEDA, ESTELA GÓMEZ GUERRERO, FRANCESC GORGUES BAIDAL, PAULA MAHIQUES PERIS, SANDRA MARTÍNEZ EGEA, TERESA CELESTE ORTIZ NEYRA, ZAIRA PICAZO LINARES, CLAUDIA SERRANO ARNEDO, NOELIA TORRIJOS FOLGADO, DANIEL VICENT JIMÉNEZ, DAVID VICTORIA SOLANO. I DAVID COLOMER GARCIA, que va formar part de l´equip quasi fins al final. També al professor Daniel Ballester, per haver donat, amb la seua guitarra, la nota d´afinació que necessitàvem.
Ací us deixem l'enllaç a la representació, per poder compartir-la amb totes vosaltres:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Exposició "Memòria de la Retirada 1939", de Paco Collado

Ruta històrica per la València anarcosindicalista amb l'IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna

Ruta per la València anarcosindicalista